Известие

Collapse
No announcement yet.

Разхлабена ябълка на скоростния лост и изчезнало захранване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разхлабена ябълка на скоростния лост и изчезнало захранване

Отдавна исках да затегна болтовете, които държат ябълката на скоростния лост:
    Click image for larger version

Name:	skorosten lost.jpg
Views:	1
Size:	17.1 Килобайта
ID:	2393274 Click image for larger version

Name:	Изображ.011.jpg
Size:	82.3 Килобайта
ID:	2393276
    При движение на 5-та скорост се чува едно постоянно жужене, което много дразни. Като махнах маншоните видях, че и трите болта са разхлабени. Опитах да ги завия, но не става - превъртат, а няма как да държа контра отдолу. При превключване на скоростите се мести цялата ябълка. Направо тунела ли трябва да се маха за да стигна до гайките?

И втори въпрос - реших да сваля централната конзола, уж за да ми е по-лесно, а всъщност за да видя дали лесно се маха за да я сменя или облепя с фолио, при което изчезна захранването към CD-то, часовника, бутоните за рециркулация и за климатика не светват, показанията на километража се зануляват след всяко палене и не иска да се сменят с показанието за външната температура. Ясно, че нещо се скапало, а си свързах всичко както е било. Забелязах само една букса, която остана, но тя си беше така:
    Click image for larger version

Name:	Изображ.012.jpg
Size:	93.8 Килобайта
ID:	2393275
    Намира се малко над жабката. Какво съм направил, че да оставя толкова неща без захранване? Да е изгорял бушон? Но пък всички неща да са на един не ми се вярва.
    Last edited by rossenvn; d.m.y г., 15:11. Основание: редакция на заглавието
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Провери бушоните, не ми работеше парното, оборотомера, сд-то, осветления разни и др заради бушон. Може да си окасил някъде и затова...давам 95% вероятност да е от това!
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Довечера ще свалям тунела на Купето(същия е като на 156) щото там положението е същото, болчетата са разхлабени, а тва улеснява счупването на механизъма някой слънчев ден........
      Понеже съм позабравил трябва ли да се килне целия тунел, и дали сам човек може да го направи, ще пиша допълнително.......
      Тва тоя тунел е ебаси глупоста......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
        Провери бушоните, не ми работеше парното, оборотомера, сд-то, осветления разни и др заради бушон. Може да си окасил някъде и затова...давам 95% вероятност да е от това!
        Даааам... предпазител номер 12 - 10А. Най-тъпото е, че явно, когато съм вадил плейър-а съм закачил буксата и има извадени кабелчета от нея, които първоначално не бях забелязъл, а направо я щтракнах. Сега трябва да се търси схема или човек. Поне всичко друго, освен музиката, работи.

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Довечера ще свалям тунела на Купето(същия е като на 156) щото там положението е същото, болчетата са разхлабени, а тва улеснява счупването на механизъма някой слънчев ден........
        Понеже съм позабравил трябва ли да се килне целия тунел, и дали сам човек може да го направи, ще пиша допълнително.......
        Тва тоя тунел е ебаси глупоста......
        Ами ще чакам инфо тогава, че наистина е дразнещо.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
          Даааам... предпазител номер 12 - 10А. Най-тъпото е, че явно, когато съм вадил плейър-а съм закачил буксата и има извадени кабелчета от нея, които първоначално не бях забелязъл, а направо я щтракнах. Сега трябва да се търси схема или човек. Поне всичко друго, освен музиката, работи.

Ами ще чакам инфо тогава, че наистина е дразнещо.

2 часа работа с 2-ма човека разкача се половината генерация и си работиш като пич (моя механизъм го сменихме целия с едно приятелче )
          Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Comment

Не вярвам да си пропуснал някоя букса, провери си вс бушони. Иначе за сд-то има две букси + трета за радиото.
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
              Не вярвам да си пропуснал някоя букса, провери си вс бушони. Иначе за сд-то има две букси + трета за радиото.
              При мен са 2 + антената на радиото, ако това имаш предвид. Просто като съм дръпнал единични кабелчета са се изтръгнали от буксите. Кабела се беше закачил за шейната и от мързел, вместо да се опитам с нещо да го откача, при дърпането съм ги извадил.

п.п. едно от извадените е жълто - захранването
              Last edited by rossenvn; d.m.y г., 18:12.

Comment

Първоначално публикувано от alfaa156 Покажи съобщение
                2 часа работа с 2-ма човека разкача се половината генерация и си работиш като пич (моя механизъм го сменихме целия с едно приятелче )
                Вярно че е голяма схема
                отдолу гайките са тефлонови доколкото си спомням и най лесно става единия като е в канала а другия в купето
                sigpic
                Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                  Вярно че е голяма схема
                  отдолу гайките са тефлонови доколкото си спомням и най лесно става единия като е в канала а другия в купето
                  Тия изроди ако наистина са сложили такива гайки заслужават повече кола да не продат никога - те не, че са се убили да продават

Comment

Тия изроди ако наистина са сложили такива гайки заслужават повече кола да не продат никога - те не, че са се убили да продават
                    Е нали идеята е да не се разхлабват, затова са тефлонови
                    sigpic
                    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Опитай да хванеш болтовете с клещи.Дърпаш силно нагоре и затягаш.Така гайката отдолу опира и от триенето хваща контра.Може и да не стане, но доста болтове съм завил по тоя начин...
                      Alfa 156
                      ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
                        Опитай да хванеш болтовете с клещи.Дърпаш силно нагоре и затягаш.Така гайката отдолу опира и от триенето хваща контра.Може и да не стане, но доста болтове съм завил по тоя начин...
                        Опитах го това, но не много настойчиво - не става. Трябва да съм като крик

Comment

Опитах го това, но не много настойчиво - не става. Трябва да съм като крик
                          По може да стане, ако подпъхнеш нещо под болтовете (отверка) и повдигаш, но не е гаранция
                          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            По може да стане, ако подпъхнеш нещо под болтовете (отверка) и повдигаш, но не е гаранция
                            Конзолата си я върнах на място още след като видях, че няма да стане - сега не ми се разглобява пак. А и няма никакво място, дори и за тънка отвертка. Козата си сака пръч - така да се каже

Comment

Конзолата си я върнах на място още след като видях, че няма да стане - сега не ми се разглобява пак. А и няма никакво място, дори и за тънка отвертка. Козата си сака пръч - така да се каже
                              Гадно е ако конзолата си е на мястото
                              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X